Het boek

Basiskennis requirements, de naam zegt het al.
Dit is een studieboek, dat de beginner gebruikt voor een grondige kennismaking met dit vakgebied en dat de ervaren IT-er op het bureau heeft staan als naslagwerk.

Het boek is geschreven als toevoeging op de CPRE FL (Certified Professional for Requirements Engineering – Foundation Level) syllabus van IREB® (de International Requirements Engineering Board) maar heeft een veel groter toepassingsgebied dan enkel een cursusboek. Iedereen die zich op een professioneel niveau wil verdiepen in het vakgebied van requirementsengineering en -management vindt hierin een schat aan ideeën, technieken en best practices. Het boek kan daarom bijvoorbeeld ook goed worden ingezet in een HBO ICT module.

Basiskennis van requirementsprocessen is voor iedereen die bij IT betrokken is van belang, om de juiste requirements te achterhalen, te onderhouden, beheerst te veranderen en de belanghebbenden op één lijn te krijgen. De afgelopen decennia is requirementsengineering dan ook uitgegroeid tot een volwassen vakgebied.

Ontdek hoe je requirements achterhaalt, documenteert, valideert en beheert. In dit boek lees je welke best practices en internationale standaarden je kunnen helpen om de vereiste kwaliteit te leveren. Daarnaast bevat het boek veel tips uit de rijke ervaring van de auteurs om je te helpen de theorie toe te passen in jouw eigen praktijk.

Dit boek is volledig afgestemd op de eisen van het certificeringsprogramma voor het IREB® CPRE Foundation Level. Bestudeer dit boek om de IREB® CPRE FL examenstof volledig te doorgronden. Per hoofdstuk zijn oefenvragen voor het CPRE FL examen opgenomen. Ook als je niet van plan bent om dit certificaat te gaan behalen, zijn deze vragen een prima check van je eigen kennisniveau.

Nieuwsgierig naar de inhoud? Kijk dan in onze preview.

De basis van het boek ligt bij de betreffende documenten van IREB®; die kun je hier vinden.

Het boek direct bestellen kan natuurlijk ook via deze website.

De eerste editie van een boek zou natuurlijk wel eens een foutje kunnen bevatten. Kom je iets tegen waar je aan twijfelt, kijk dan bij de errata.