Geplaatst op Geef een reactie

Waarom die schommel?

Requirements engineering gaat over het begrijpen en verwerken van de wensen en behoeften van de gebruikers om ervoor te zorgen dat ze aan het eind van een ontwikkeltraject iets krijgen wat voor hen waarde heeft – en dat is vaak niet precies hetzelfde als waar ze om gevraagd hebben aan het begin.
Bovenstaande strip met schommels geeft dat prachtig weer. De strip is bekend geworden van de helaas niet meer bestaande website www.projectcartoon.com en is in vele variaties overal terug te vinden.

Wat velen niet weten is dat deze metafoor stamt uit de eindjaren ’60 of misschien nog eerder. Toen zag het er waarschijnlijk uit als op het volgende plaatje.

Geplaatst op Geef een reactie

Coming soon!

Wij werken hard aan de afronding van Basiskennis Requirements, HET boek dat een gedegen inleiding in het vakgebied Requirements Engineering verschaft en tevens de beste metgezel is voor wie een training Certified Professional Requirements Engineer (CPRE) Foundation Level 3.0 gaat volgen en/of daarin het examen wil afleggen. Ook daarna blijft het een onmisbaar naslagwerk voor de concepten en technieken van dit vakgebied!